Prinşi cu un urs mort în portbagaj

Data publicării:
URS PORTBAGAJ

Poliţiştii au avut un pont cum că cei doi bărbaţi ar fi împuşcat ilegal un urs. Aşa că le-au organizat un flagrant

"Poliţiştii au oprit pe cei doi bărbaţi. Au deschis apoi portbagajul maşinii unde au găsit ursul împuşcat, acoperit cu o pătură. Din acel moment, unul dintre bărbaţi nu a vrut să mai scoată niciun cuvânt, iar cel de-al doilea a spus că nu ştie ce are în portbagaj", Mirela Palcu - reporter Digi24.

Ursul ucis are aproape 300 de kilograme, iar lângă el poliştitii au găsit şi armele de vânătoare. Oamenii legii au constatat că puştile cu lunetă erau deţinute legal, însă cei doi nu aveau autorizaţie pentru împuşcarea ursului.

"Persoanele menţionate au fost reţinute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi transportul de vânat dobândit. Pedeapsa maximă În acest caz, pentru braconaj este de până la 5 ani de închisoare", Liviu Naghi - purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Unul dintre tineri, de 27 de ani este pădurar, angajat al Regiei Pădurilor Kronstadt. Iar zona în care a fost prins era chiar aria lui de responsabiltate. Cel de-al doilea tânăr, de 29 de ani, a fost şi el, până în primăvară, angajat aici.

"Poliţia ne-a anunţat că a fost reţinut pădurarul nostru pentru o perioadă de 24 de ore, noi am luat măsuri în ceea ce priveşte paza cantonului în care pădurarul respectiv este titular. Este pădurar la noi de doi ani, chiar a fost un pădurar între cei mai buni", Dan Olteanu - directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi tineri vor trebui să plătească statului 40.000 de euro, atât cât este estimată valoarea unui urs brun. În România urşii pot fi împuşcaţi doar dacă se organizează partide legale de vânătoare, contra cost, sau cu acordul minstrului Mediului, dacă reprezintă vreun pericol. Autorităţile vor continua cercetările şi vor încerca să afle şi ce urmau să facă tinerii cu animalul împuşcat.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri