Produse expirate, la vânzare pe tarabe

Data publicării:
OPC PIATA

Spaţiile în care sunt comercializate brânza şi carnea au fost principalele controlate de inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Printre neregulile găsite la comercinaţii de brânză au fost depozitarea la temperaturi de 15 grade celsius, în condiţiile în care aceasta trebuie ţinută la maxim 8 grade celsius şi transportul produsul în recipiente neconforme cum ar fi găleţi de lavabilă.

Şi la comercianţii de produse din carne inspectorii au găsit numeroase nereguli.

"De la lipsa documentelor de provenienţă până la faptul că, carnea este depozitată direct pe jos, ţevi ruginite şi alte condiţii. Produse care trebuie depozitate la maxim 4 grade sunt ţinute la temperaturi de peste 10 grade şi produse expirate cum am în mână, spre exemplu de 9 , 10 zile termenul de valabilitate este depăşit dar totuşi aceste produse sunt puse în vânzare", Sorin Susan, director CRPC Braşov.

Toate produsele care au fost descoperite neconforme vor fi retrase de la consum, iar agenţii vor fi amendaţi cu sume de până la 50.000 de lei. Sancţiunea poate ajunge până la suspendarea activităţii.

Redactor: Adelina Iluţ
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri