Profesioniştii din spatele ştirilor

Data publicării:
PROFESIONISTII

Televiziunea înseamnă imagine. Pentru ca dumneavoastră să înțelegeți cât mai bine actualitatea, noi vă arătăm faptele în cele mai clare ipostaze. Cameramanii sunt cei care știu cel mai bine care sunt cadrele potrivite pentru a ilustra o idee, un concept, o informație.

„Înainte să pornesc înregistrarea, eu văd știrea cu ochii minții: fiecare cuvânt înseamnă un cadru, pentru că diferența dintre o știre oarecare și o știre perfectă o fac imaginile pe care eu le filmez", spune Alexandru Apetroae, operator imagine în cadrul Digi24 Braşov.

După ce echipa de filmare se întoarce de pe teren, știrile ajung în montaj. Editorii de imagine sunt oamenii care pun laolaltă text, imagini și sunet, cele trei elemente componente ale unei știri de televiziune.

"Uneori imaginile vin de e teren cu 10 minute înainte de jurnal şi noi trebuie să dăm ştirea la televizor. Este o luptă cu secundele, o cursă în care priceperea, talentul și imaginația sunt decisive", Marinela Muraru, editor imagine în cadrul Digi24 Braşov.

Pentru ca emisia să fie impecabilă, fiecare detaliu trebuie stabilit foarte clar. Producătorii executivi sunt cei care decid cum arată fiecare jurnal de știri, fiecare emisiune și fiecare transmisiune în direct.

Emisie în direct înseamnă, în primul rând, o coordonare impecabilă. În regia de emisie, munca întregii redacții ajunge la mâna unui singur om.

„Fiecare emisie are o doză de neprevăzut: poate apărea un eveniment, o știre de ultimă oră, o transmisiune în direct. Trebuie să am viteză de reacție și stăpânire de sine pentru ca telespectatorii să vadă și să înțeleagă ce se întîmplă, atunci când se întâmplă", Ionuţ Ene, coordonator tehnic în cadrul Digi24 Braşov.

Reporteri, cameramani, editori de imagine, producători, tehnicieni! Digi24 Braşov înseamnă informație exactă, imagine de înaltă definiție, tehnologie de ultimă generație, cei mai buni profesioniști de televiziune. Ore întregi de muncă asiduă pentru ca dumneavoastră să aveți parte de cele mai bune știri, cele mai bune imagini și cele mai noi informații. Pe scurt, actualitatea în direct!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri