Sari la conținut

Profesorii universitari oferă meditaţii gratuite liceenilor

Prima oră de meditaţii la matematică a început cu recapitularea materiei. Elevii au venit entuziasmaţi, cu speranţa că aici vor înţelege materia mai bine decât la clasă.

"Sunt elev în clasa a XII-a la Economic şi am dorit să-mi amplific cunoştinţele la matematică", spun un elev.

"Am profilul mate-info M2 şi vreau aprofundez materia pe care n-o mai ţin minte şi să fac ok la BAC, să iau notă mare", spune un alt elev.

La orele de pregătire au venit chiar şi elevi care nu dau examenul de bacalaureat anul acesta, însă vor să fie siguri că înteleg din timp materia.

Este al treilea an în care Universitatea Transilvania oferă pregătire gratuită liceenilor. Cursurile au loc săptămânal, atât pentru limba română, cât şi pentru matematică, iar orele sunt predate de profesori specialişti din cadrul universităţii.

"Pregătim, pe întreaga perioadă a anului şcolar 2014-2015, săptămânal, până în prag de bacalaureat când, cu o lună jumătate înainte, începem modelele de tip BAC", declară lector univ. Dr. Olivia Florea. 

"Dacă avem mai mulţi elevi care promovează bacalaureatul, probabil mare parte din ei vor veni ca studenţi la Universitatea Transilvania", spune Conf. Dr. Dorina Răducanu - Prodecan Facultatea de Matematică

În fiecare an, numărul celor care au participat la meditaţiile gratuite a crescut.