Protecţia consumatorului, în control în piaţa Dacia

Data publicării:
CONTROL PIATA 041013

Inspectorii de la protecţia consumatorului i-au luat prin surprindere pe comercianţii din piaţa Dacia. Speriaţi de sancţiunile pe care le-ar putea primi pentru neregulile de la tarabele lor, mulţi dintre ei au acoperit marfa şi au fugit. 

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului au controlat, în special, cântarele comercianţilor.

"Consumatorul poate fi înşelat datorită faptului că un cântar nu mai are avizul metrologic, deci se putea umbla la el", afirmă Sorin Susanu, inspector şef CJPC Braşov.

Au fost controlate şi etichetele de pe produse. Ele trebuie să corespundă cu certificatele şi cu documentele mărfii. În piaţă nu există nicăieri afişe care să le arate cumpărătorilor care sunt comercianţii şi care sunt producătorii mărfii. Pentru această neregulă, Administraţia Pieţelor riscă o amendă de până la 30.000 de lei.

"Este o problemă a administraţiei acestei pieţe, pentru că nu văd la nici o tarabă expus documentul", declară Sorin Susanu, inspector şef CJPC Braşov.

Amenzi usturătoare riscă şi cei care vând marfa. Pentru avizul metrologic expirat, comercianţii din pieţe riscă o amendă de o mie de lei, iar pentru lipsa etichetelor pe marfă, amenda este de 500 de lei. Cei care nu ştiu ce documente le trebuie ca să poată vinde în piaţă, se pot informa la departamentul de consiliere şi consultanţă de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri