Sari la conținut
News Alert

Protest pentru un drum turistic 

Drumul judeţean 730 nu a mai fost reparat de aproape 20 de ani şi arată mai rău ca un drum de ţară. Este singurul drum care face legătura între satul Şirnea şi localităţile din jur. Ca să ajungă la drumul naţional 73, în Fundata, localnicii de aici trebuie să dea zilnic adevărate teste de îndemânare şi să facă slalom printre sutele de gropi. Oamenii se plâng că aici şi-au stricat maşinile în nenumărate rânduri.

"S-a oprit motorul pentru că nu i-a plăcut drumul. Deşi este Dacie, are şi ea un respect faţă de drumurile naţionale. Nici Fefeleaga nu trecea pe aici. Doamne Ajută, să ajungem cu bine ", povesteşte un şofer.

"În anii '68, era o bijuterie acest sat. S-a făcut pionierat turistic în satul acesta. Iată în ce hal a ajuns acest drum: groapă, groapă, groapă! Nu se mai vede asfalt, nu se mai vede nimic! ", susţine un alt şofer. 

Supăraţi că situaţia persistă, sătenii s-au adunat astăzi la primărie, ca să-şi spună of-ul în faţa primarului.

"Unele lucruri nu se pot descrie decât pe văzutelea, pe simţitelea, pentru că este ca şi cum mi-ar explica cineva mie acum cum este în Kenia. Dacă nu am termen de comparaţie, nu îmi imaginez. Drumul ăla este aşa cum spun eu: groapă, groapă, groapă! ", adaugă un localnic.

Primarul, însă, ridică neputincios din umeri. Repararea drumului este responsabilitatea Consiliului Judeţean Braşov.

"S-a finalizat procedura de achiziţie, în schimb, nu au mai fost repartizaţi bani pentru această investiţie ", a declarat Marian Pâtea - primarul comunei Fundata. 

"A fost vorba de nişte fonduri nerambursabile, un milion şi ceva de euro, care erau promişi pe drumuri şi, într-o şedinţă de Guvern, acum trei săptămâni, banii au primit altă destinaţie, pentru sănătate. Bineînţeles, banii nu au mai ajuns la noi. Am avut proiecte, am avut autorizaţie de construire, toate actele ca să pornim lucrarea " susţine Nicolae Blaga - consilier judeţean, CJ Braşov.

Drumul judeţean 730 are o lungime de cinci kilometri, iar modernizarea sa este estimată la valoarea de 1,9 milioane de euro.