Protestul elevilor navetişti

Data publicării:
PROTESTUL ELEVILOR NAVETISTI

Aproape 200 de elevi navetişti din judeţul Covasna, cu feţele vopsite în alb s-au întâlnit în Parcul Central din Sfantu Gheorghe pentru a-şi cere drepturile în stradă.

Pentru a transmite mesajul cât mai bine, elevii au adus la protest şi o căruţă, care întruchipa Ministerul Educaţiei, pe care au tras-o după ei, semn că ministerul s-a împotmolit şi trebuie ajutat să se mişte.

Elevii au mărşăluit în acest fel până în faţa Inspectoratului Şcolar, unde au aruncat cu avioane de hârtie în curtea instituţiei, pentru a arăta că în felul în care se mişcă lucrurile, toţi vor pleca în străinătate.

Fiecare elev care a participat la miting a lipit pe gardul inspectoratului propria scrisoare către minisrtul Educaţiei, Remus Pricopie. Elevii au depus şi o petiţie la inspectorat şi în acest fel au aflat că ministerul a alocat deja o parte din banii pentru navetă. Deocamdată, în toată ţara au fost decblocate 30.000.000 de lei. Celor peste 2000 de elevi din Covasna le revine puţin peste 500.000 de lei.

Până luni, Ministerul Educaţiei va trimite în conturile elevilor alte 20.000.000 de lei pentru plata abonamentelor de transport. Banii vin cu o întârziere de opt luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri