Sari la conținut
News Alert

Pui de urs, prins în Sibiu 

Primul apel la 112 a fost primit după ora 6 şi jumătate de la un localnic dintr-un cartier marginaş din Sibiu. Bărbatul anunţa că a văzul pe stradă un pui de urs. În doar câteva minute au început să curgă apeluri din mai multe zone ale oraşului.

"Ursul nu provine de la grădina zoologică din Sibiu şi de asemenea nici de la circul venit în oraş", a spus Bianca Sabău - purtător de cuvânt ISUJ Sibiu.

Un echipaj al poliţiei locale a găsit în cele din urmă animalul în zona gării centrale. Poliţiştii au încercat să-l izoleze, dar speriat, puiul de urs de numai şapte luni a intrat în pivniţa unei case. Timp de aproape trei ore, pompierii s-au chinuit să scoată ursul din subsolul casei. Deşi au aruncat petarde şi au aprins un reflector în pivniţă, animalul nu a renunţat la ascunzătoare. În ajutorul forţelor de intervenţie a venit şi un vecin cu un câine Saint-bernard. Patrupedul a refuzat să intre în beci.

În cele din urmă situaţia a fost rezolvată de medicul veterinar de la grădina zoologică din Sibiu, care a tranchilizat ursul.

Ursul a fost dus la Grădina Zoologică, acolo unde medicii veterinari îi vor evalua starea de sănătate. Dacă totul va fi în regulă, animalul va fi, cel mai probabil, eliberat în sălbăticie.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu