Pui de urs, rătăcit

Data publicării:
Eliberare padure 2

Întreg episodul s-a petrecut în această dimineaţă, la ora la care zona este foarte aglomerată. Specialiştii spun că puiul de urs are aproximativ un an şi şase luni.

"S-a pierdut de ursoaică, rătăcindu-se a ajuns într-o zonă aglomerată, iar acesta, încercând să se retragă şi a nimerit în zona magazinelor", spune Cosmin Didă, angajat Regia Pădurilor "Kronstadt" Braşov.

"Puiul de urs a fost văzut în apropierea unei şosele cu şase benzi, în cea mai circulată zonă comercială a Braşovului. Autorităţile au luat imediat măsuri pentru a ţine trecătorii departe de pericol şi pentru a putea duce animalul într-o zonă în care să-l poată adormi", a relatat Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.

Zgomotele maşinilor şi aglomeraţia din zonă au speriat puiul de urs. O echipă specială de intervenţie l-a adormit , pentru ca să îl poată duce înapoi în pădure.

"Pentru orice animal sălbatic, cel mai bine este să se întoarcă înapoi în sălbăticie", spune Cristina Lapis, administrator Rezervaţia "Libearty". 

Specialiştii i-au montat puiului de urs un dispozitiv de identificare şi l-au eliberat într-o zonă sălbatică, din masivul Piatra Mare. Îl vor urmări cu atenţie în perioada imediat următoare, pentru a putea interveni dacă nu îşi găseşte mama şi nu îşi poate găsi singur hrana în sălbăticie.

"Cu siguranţă, el va trebui să se întâlnească cu mama lui în următoarea perioadă. Probabil nu se va întâmpla azi, dar şi mama îşi caută puiul şi puiul îşi caută mama, deci va trebui să se găsească unii pe alţii", a declarat Ramon Jurj, coordonatorul echipei de intervenţie Life for Bears.

Echipa care a dus ursul înapoi în pădure este formată din zece specialişti, printre care este şi un medic veterinar. Echipa este disponibilă non stop, printr-un simplu apel la numărul 0268 - 419936.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Zoltan Munteanu Racz, Dan Dascălu>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri