Sari la conținut

RALIU. Gârtofan pe 6, Tempestini campion

Giri a făcut o cursă sigură în care nu a forțat. Chiar și așa, echipajul brașovean a făcut spectacol și a câștigat premiul pentru cea mai lungă săritură din acest raliu, Flat Out Trophy. Gârtofan a împărțit distincția cu un alt brașovean, Manu Mihalache.

În urma rezultatului de la Iași, echipajul Dan Gârtofan/Tudor Mârza a căzut pe locul 6 în clasamentul Campionatului Național de raliuri cu 70,2 puncte. O cursă bună a făcut la Iași și Manu Mihalache, pilot ce a încheiat pe locul 8 la general și pe locul 2 în clasamentul grupei 3. De altfel Mihalache se luptă pentru titlu la Grupa 3 unde cu 76,6 puncte se află la 15,4 puncte de liderul Horațiu Savu.

Întrecerea de la Iași a fost câștigată de Simone Tempestini care și-a adjudecat cu acestă ocazie și tilul de campion național. Simone este și cel mai tânăr campion național la cei 21 de ani ai săi. Precedentul record era stabilit de Vali Porcisteanu care a triumfat în campionat la 28 de ani. Ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri are loc la Odorheiul Secuiesc în perioada 9-10 octombrie.