Sari la conținut

Răsplată pentru premianţi

Pe ritmuri de fanfară au fost întâmpinaţi cei mai buni elevi, părinţii şi profesorii lor, la ediţia din acest an a Premiilor de excelenţă.

"Simt că am numeroase satisfacţii. A fost o surpriză, e drept am muncit si pentru premiul I, dar puteam munci chiar şi mai mult", a spus un elev.

"Am avut multe urcuşuri si coborâşuri, am participat la mai multe olimpiade, dar cel mai mult m-am remarcat la matematică si fizică", spune un alt elev.

Premiaţi au fost şi elevii care au participat la olimpiade sau concursuri naţionale. Unul dintre ei este Nicolae, care acum a terminat clasa a XII-a şi are în faţă un viitor promiţător, pe care vrea să şi-l construiască în oraşul natal.

"E un punct industrial bun si mă ajută practica, care se face la facultate alături de companiile locale şi faptul că sunt domenii foarte vaste si pline de satisfacţie", a spus Nicoale Iacob, absolvent al Colegiului de Ştiinţe "Grigore Antipa" Braşov.

Profesorii de la facultate îşi doresc ca tot mai mulţi absolvenţi din oraş să îşi continue studiile la Universitatea Transilvania.

"Un învăţământ în plină ascensiune, în ceea ce priveşte calitatea şi prin ceea ce facem cel puţin la nivel de universitate, atât in ceea ce priveste asigurarea unor condiţii optime de studiu, de cercetare", a declarat Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii "Transilvania".

Premiile de excelenţă pentru elevi se decernează pentru al doilea an la rând, iar municipalitatea promite că Gala va deveni o tradiţie pentru invăţământul din Braşov

"A fost mai mult decât anul trecut pentru că premianţii au fost mai mulţi anul acesta faţă de anul trecut, am avut 1812 premianţi. Asta inseamnă ca exista si performanţă şi mi-aş dori să fie şi anul viitor cel puţin ca anul acesta", a spus George Scripcaru, primarul municipiului Braşov

În acest an, elevii premianţi au primit, pe lângă bani, telefoane mobile şi abonamente pe 12 luni. La finalul galei, pentru toţi a răsunat Gaudeamus.

Reporter: Delia Puşcă / Operatori: Lucian Păculea, George Oltean

Pe aceeași temă