Sari la conținut

Răsplătiţi cu stele pe Aleea Celebrităţilor

Ropotele de aplauze l-au copleșit de emoții pe actor.

"Înseamnă o mare cinste pentru mine faptul că numele meu este alăturat acestor nume legendare ale teatrului mondial. e o cinste deosebită şi chiar mă simt copleşti de această onoare care mi se face", Victor Rebengiuc, actor.

Mulți dintre cei care au asistat la festivitate au recunoscut că au venit special să facă o fotografie cu cel care l-a întruchipat inegalabil pe Ilie Moromete.

"I-am urmărit filmele de-a lungul carierei și am vrut să facem și o poză în amintire...", spectator.

"Minunat... Nu pot să zic... Deci cuvintele-s prea puține", spectator.

"Cred că e semnificativ ca în fiecare an se dă o stea celor care merită să rămână în memoria comunităţilor", spectator.

Pe Aleea Celebrităților din Sibiu stă incripționat și numele actorului premiat cu Oscar, Tim Robbins. Celebru pentru rolurile interpretate în filme ca Top Gun și Închisoarea îngerilor, Tim Robbins a venit la Sibiu în calitate de regizor. A pus în scenă, împreună cu trupa sa din Statele Unite, "Visul unei nopți de vară" al lui Shakespeare.

"E chiar un lucru special ceea ce aveți aici, așa că sunt foarte fericit să fiu aici și abia aștept să revin, cu o altă producție", Tim Robbins, actor. 

Aleea Celebrităților se află în Parcul Cetății din Sibiu și este menită să unească Sala Thalia, cel mai vechi teatru din sud-estul Europei, cu viitorul teatru care urmează să fie construit în oraș. În fiecare an, nume celebre prezente în festival vor fi inscripționate pe stelele de pe alee.

"Vă pot dezvălui, de exemplu, că anul viitor vom avea un nume celebru de coregraf, cel mai mare coregraf din toate timpurile, vom avea, în 2018, un alt mare artist care vine din Japonia...", Constantin Chiriac, președinte FITS.  

Anul acesta au mai primit câte o stea actorul rus Evgeny Mironov, letonul nonconformist Alvis Hermanis, belgianul Luk Perceval, maestrul teatrului Dadaist, Christoph Marthaler, și directorul Teatrului Schaubühne din Berlin, Thomas Ostermeier.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu