Sari la conținut

Razie de amploare în cartierul Gârcini

Oamenii legii au descins în această dimineață în mai multe curți din Gârcini, cu 60 de autospeciale și utilaje speciale pentru ridicarea lemnului. Opt gatere au fost ridicate, iar lemnul care era prelucrat aici a fost confiscat.

Conform procurorilor, cele opt gatere funționau fără autorizație iar lemnul, pe care oamenii îl prelucrau aici, era tăiat ilegal din pădurile din zonă. Proprietarii utilajelor confiscate au însă altă variantă. Ei susţin că au adus lemnul din pădure, legal şi că pădurarii le-au dat voie să facă asta.

"La nivelul cartierului Gârcini se acționează în grupuri mari, foarte bine organizate. Se acționează de multe ori pe timp de noapte. În ultimul timp hoţii au devenit foarte agresivi. Vin în grupuri mari de circa 30-40 de inși, călare, cu cagule pe cap pentru a nu putea fi recunoscuți", declară Sorin Hermenean, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele

Acțiunea de astăzi vine după un filaj de câteva luni făcut de oamenii legii. De la începutul anului și până acum a fost tăiat peste 5.000 de metri cubi de lemn din pădurile din Săcele, iar la poliție au fost făcute aproape 200 de plângeri penale în acest sens, dar numai 120 de cazuri au fost pedepsite cu amenzi.

 "Lucrul la dosar, propriu-zis, a început în luna iunie 2013 însă sesizările Regiei Locale a Pădurilor din Săcele sunt demult. În anul 2013 numărul lor a crescut foarte mult", afirmă Claudiu Sandu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Prejudiciul estimativ creat se ridică la 600.000 de lei. Suspecții ridicaţi astăzi de la Săcele riscă dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și furt de lemne.

Pe aceeași temă