Reabilitare de urgenţă a DJ 105

Data publicării:
REBILITARE DRUM CINCU

Sunt aproape şapte ani de când Drumul Judeţean 105 nu a mai fost reabilitat integral, iar în zonă s-au făcut doar plombări. Între localităţile Voila şi Cincu, din judeţul Braşov, asfaltul are porţiuni cu denivelări mari, care îi pun în pericol deopotrivă pe şoferii care locuiesc în zonă şi pe cei care circulă întâmplător pe acest sector de drum.

"E foarte rău de la Cincu la Voila, s-au produs foarte multe accidente, de la Cincu la Agnita, pe Dealu Frumos, e foarte periculos" spune un şofer.

"Nişte prieteni de-ai mei au murit. Circulau de către Cincu spre Voila, într-o denivelare nu au putut încetini", spune alt şofer.

Podurile care traversează pâraiele din zonă sunt vechi şi şubrede, iar specialiştii avertizează că nu sunt pregătite să suporte prea multă vreme greutatea maşinilor de mare tonaj, precum cele care transportă echipament militar la baza din 

Pentru că nu poate investi în drumuri judeţene, Primăria a făcut mai multe sesizări la Consiliul Judeţean. Anul acesta au primit primul răspuns concret.

"S-au hotărât două etape de remedieri pentru acest drum: o primă etapă cu fonduri minime, pentru astupare şi îndreptare unde sunt probleme acum şi a doua etapă, un proiect mai mare, cu lărgire dee podeţe, lărgirea drumului şi întărirea zonelor unde sunt probleme", spune Sorin Suciu - primar Cincu.

Din 2009, Poliţia Municipiului Făgăraş a trimis Consiliului Judeţean Braşov peste zece notificări asupra stării asfaltului.

"În ultima solicitare pe care am făcut-o către Consiliul Judeţean s-a menţionat şi faptul că, în această perioadă, se va organiza la Cincu un eveniment militar de importanţă majoră", a declarat cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

A fost argumentul care i-a convins pe consilieri să aloce de urgenţă 113.000 de lei.

"Serviciul de drumuri s-a ocupat să facă această primă expertiză pentru a putea rezolva două chestiuni: acea alunecare de teren, expertiza podului şi, sigur, să comunicăm pe urmă Guvernului, pentru că acolo este un obiectiv de interes naţional, care ar fi necesităţile", spune Claudiu Coman, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.

Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre, de la Cincu, găzduieşte un amplu exerciţiu militar, între 15 şi 30 mai. Sute de americani sunt în zonă încă de luna trecută, pentru a pregăti cazarma poligonului pentru eveniment.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Răzvan Rădache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri