Sari la conținut

 Reacţii la filmuleţul cu poliţistul nervos 

Tânărul care a suprins aceste imagini a scos telefonul să filmeze cum un agent de politie încerca să îl încătuşeze pe un alt individ. Iritat de prezenţa cameramanului amator, agentul şi-a ieşit din fire şi i-a pulverizat spray paralizant peste faţă. Tânărul susţine că asta nu a fost tot. După ce l-a lovit cu piciorul în cap pentru că i-a filmat numărul de înmatriculare, agentul s-ar fi întors la faţa locului.

" După aproximativ 5-10 minute, în timp ce mă spălam pe faţă, agentul a revenit, a coborât din maşină, a turnat cred că un tub întreg de spraz paralizant pe mine, m-a lovit în zona picioarelor, mi-a adresat injurii, telefonul meu a căzut din buzunar, acesta l-a călcat în picioare ", povesteşte victima poliţistului.

După ce poliţistul a plecat, tânărul a sunat la 112. Echipajul de poliţie s-a lăsat, însă, aşteptat, susţine victima.

" A fost nevoie de trei apeluri la 112 ale avocatului meu şi abia în momentul în care a spus că este avocat s-a prezentat o maşină de poliţie. Ce v-au spus atunci agenţii care au venit la faţa locului? Mi-au spus să-l iert şi că se poate să-l fi confundat. Atât. Nu mi-au luat niciun fel de declaraţie, doar mi-au luat buletinul, au notat datele şi au plecat ", spune victima poliţistului.

Poliţiştii spun că au demarat imediat o anchetă internă în urma căreia s-a întocmit un dosar care a fost trimis spre instrumentare Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

" Colegii de la Biroul Control Intern au stabilit că evenimentul a avut loc în data de 5 spre 6 iulie a.c. în cariterul Astra din municipiul Braşov, iar poliţistul care a apare în materialul video este încadrat ca agent principal la secţia 4 de poliţie Braşov. În urma verificărilor efectuate de noi dosarul a fost înaintat ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă ", declară  comisar-șef Liviu Naghi - purtător de cuvânt IPJ Brașov.

În cazul în care va fi găsit vinovat, ofiţerul ar putea fi concediat de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Victima sa a făcut deja o plângere penală la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Braşov.