Sari la conținut

Recompense pentru profesori la început de an universitar

Anul universitar a început cu dreptul pentru profesori. Indiferent de grade, cadrele universitare vor fi recompensate pentru activităţile de cercetare şi cele auxiliare.

"Cine are performanţe în cercetarea ştiinţifică şi anume publică în luna respectivă, un articol în reviste cotate ISI şi cu un anumit factor de impact, va avea o creştere salarială de 100 de lei", declară Mihaela Gheorghe - prorector Universitatea Transilvania Braşov.

"Este o idee care în sfârşit încearcă să mai disloce sistemul nostru oarecum rigid, condiţionat de diverse reglementări pentru a recompensa şi a încuraja de fapt performanţa în universitate", spune Adrian Lăcătuş - decanul Facultăţii de Litere.

"De multe ori pot doar să-mi rog o parte dintre colegi să se încadreze, să se sacrifice practic fără niciun ban pentru rezolvarea unor sarcini administrative sau de cercetare şi nu am cum să-i recompensez", precizează Claudiu Coman - lector Facultatea de Sociologie şi Comunicare

Sute de studenţi au venit în Aula Universităţii la ceremonia de deschidere a anului universitar. Aproape 5.000 dintre ei sunt boboci.

Noutatea este că începând din acest an, universitatea va avea propria stagiune de concerte. Pentru asta, a cumpărat un pian performant din Hamburg care a costat 150.000 de euro. Primul care i-a atins clapele a fost pianistul Horia Mihail.

Tinerii studenţi au venit cu speranţe la Universitatea Transilvania.

"Vreau să învăţ şi să ies un om bine studiat, cu care să am şi eu un loc de muncă", a spus un student.

În cele 18 facultăţi ale universităţii din Braşov învaţă aproape 19.000 de studenţi.