Sari la conținut

Record de turişti în Poiana Braşov


Încă de la mijlocul secolului trecut Poiana Braşov a atras sportivi şi turişti din toate colţurile lumii, şi a devenit astfel un loc cu tradiţie în practicarea sporturilor de iarnă. Niciodată, însă, spun responsabilii cu întreţinerea pârtiilor de aici, staţiunea nu a mai primit un număr atât de mare de vizitatori, în nici două luni.

De la începutul sezonului starea pârtiilor din Poiana Braşov a fost una foarte bună, iar drept dovadă stă numărul mare de turişti care folosesc instalaţiile de transport pe cablu. Din luna decembrie şi până astăzi s-au înregistrat peste 700.000 de treceri pe la turnicheţi.

În jur de 170.000 de treceri au fost înregistrate pe luna decembrie, între Crăciun şi Anul Nou. De la începutul anului şi până weekendul acesta au fost înregistrate peste 500.000 de treceri pe la turnicheţi.

"Cu certitudine, dacă vremea continuă aşa cum arată prognozele meteo, este clar că vom depăşi aceste cifre", a declarat Dorin Drăgoi - administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov.

"Zăpada este foarte bună, iubim România. E prima dată pentru noi în Poiană. Este minunat, un loc minunat cu oameni pe măsură, şi mâncarea este foarte bună!", spune un turist.

Şi instructorilor le merge bine în sezonul 2014-2015. O oră de schi pentru un copil costă, între 100 şi 150 de lei.

"E vacanţa copiilor şi, preponderent, clienţii sunt cei mici, care au venit să schieze, să înveţe", spune Robert Dulan - instructor de schi

"Zăpada este perfectă acum. Stratul de zăpadă artificială este fundaţia pentru iarnă, am avut şi naturală. Peste 60 de cm sus, în masiv, 40-50 de cm", spune Emil Fărcăşan - director agrement Poiana Braşov 

Anul trecut, bilanţul de la final de sezon arăta 1,5 milioane de treceri pe la turnicheţi, cel mai încărcat weekend fiind cel din perioada 11 -13 ianuarie, cu aproape 90.000 de treceri. Anul acesta, la sfârşit de sezon, cifrele vor depăşi cu mult statisticile din 2014.

Reporter: Sorina Scelean
Imagine: George Oltean