Sari la conținut

Record de vizitatori la Cetatea Râşnov

Atestată documentar pentru prima dată în sec. XIV, fortificaţia este una dintre cele mai bine păstrate cetăţi din Ţara Bârsei. Construită pe vârful unui deal, se vede în toată splendoarea ei de pe drumul naţional 73 dintre Braşov şi Bran. Fermecaţi de peisaj, curioşii se opresc să viziteze cetatea.

"Sunt în trecere de la Braşov spre Transalpina. Cetatea am vrut neapărat să o văd. Mi-au plăcut vestigiile, casele, mă rog fostele locuinţe ale celor din cetate, interesant", a spus un vizitator.

Autorităţile locale au investit serios în cetate. Au refăcut zidurile şi turnurile de apărare. Efortul nu a fost în zadar. Din ianuarie până în iulie, 137.000 de turişti au vizitat cetatea, cu 35% mai mult faţă de anul trecut. Vârful a fost făcut în numai opt zile în care cetatea a fost vizitată de 15.000 de turişti.

"Datorită Dino parcului, datorită liftului pe plan înclinat, datorită investiţiilor care se fac în Râşnov avem o asemenea creştere", spune Adrian Ungureanu- inspector în cadrul Primăriei Râşnov. 

Şi parcul cu dinozauri este foarte căutat de turişti. Într-o lună şi jumătate, de când a fost deschis, a fost vizitat deja de pese 50.000 de turişti.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu