Recuperare la agrement

Data publicării:
RECUPERARE AGREMENT

Din luna iulie, de când vor începe lucrările de reabilitare a corpului B al spitalului judeţean, o parte din secţii vor fi mutate vizavi, la Spitalul Astra. Pentru că nici acest pavilion nu este foarte spaţios, autorităţile iau în calcul relocarea secţiei de recuperare medicală la centrul de agrement de sub Tâmpa, unde e lacatul pe usa.

"Complexul de agrement de sub Tâmpa a fost reabilitat şi deschis în anul 2012, dar a fost închis anul trecut. De piscina şi de sala de sport ar putea beneficia în viitor pacienţii care fac recuperare la pavilionul Astra al spitalului judeţean", Ruxandra Morar, reporter Digi24. 

"În secţia de recuperare medicală o să ne înghesuim un pic şi o să intre şi neurologia. Acum sunt 25 de paturi şi înţeleg că mai trebuie să vină încă 25 de paturi de la neurologie. Piscina este un element care ne-ar ajuta foarte mult în recuperare, de exemplu este o singură piscină unde se face recuperare medicală în momentul de faţă", Ruxandra Morar, reporter Digi24. 

Baza de agrement are o sprafaţă de 7.500 mp şi dispune, pe lângă piscină şi sală de sport, de vestiare pentru bărbaţi şi femei, dar şi un restaurant. Firma care o administra a renunţat la întreţinerea ei şi consiliul judetean nu a găsit un alt operator privat care să închirieze spaţiul rămas gol, pentru care cere 320.000 lei pe an. Aici ar putea face recuperare bolnavii care suferă de afecţiunile cardiologice, ortopedice şi reumatologice. Acum consiliul judetean plateste impozit pe teren si pe cladire, dar nu castiga niciun leu din exploatarea ei si vrea neaparat sa ii dea o utilitate.

"Ne-am gândit să mutăm secţia de recuperare în complexul de agrement, ar fi o bază de recuperare extrem de performantă pentru braşoveni şi un proiect inedit la care ne gândim. Dotările de acolo ar permite mutarea secţiei de recuperare de la pavilionul Astra? O parte da, o parte din dotări, să nu uităm că avem acolo şi piscină şi săli de gimnastică, iar o parte, Consiliul Judeţean poate interveni cu fonduri pentru amenajarea acelui spaţiu", Mariana Câju, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.

Chiar dacă spaţiul este foarte ofertant, pacienţii nu sunt deloc încântaţi de idee, din cauza accesului greoi către centrul de agrement.

"Foarte greu. Eu am fost la recuperare şi ştiu ce înseamnă şi aici, apăi să mai mergi sub Tâmpa", spune un braşovean.

"Nu este un lucru bun pentru că este foarte departe pentru anumiţi oameni, mai ales pentru pensionari", spune alt braşovean.

Complexul Agrement a fost renovat de o firmă apropiata fostului preşedinte CJ Aristotel Căncescu, iar contractul de lucrări face obiectul anchetei penale în care acesta a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu, Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri