Sari la conținut

Relaţii sexuale cu minori şi consum de cocaină

Anchetatorii susțin că faptele pentru care sunt cercetați cei trei bărbați implicați în acest dosar se petreceau în locuința unuia dintre suspecți, din comuna Cristian.

Suspectul, în vârstă de 65 de ani, organiza petreceri la care luau parte și minori. Invitații consumau cocaină, iar după ce drogurile își făceau efectul erau filmați în timp ce întrețineau raporturi sexuale cu minori. Imaginile obținute erau folosite pentru realizarea unor materiale pornografice.

Majoritatea vecinilor bărbatului nu ar fi bănuit nicio clipă cu ce se ocupa.

"Un om cumsecade, vă spun sincer, e un om cumsecade", a spus un vecin.

Sunt, însă, și persoane care au văzut lucruri suspecte.

"Anul trecut am văzut, dar anul ăsta nu am văzut. Anul trecut am văzut o femeie cu pielea goală. O femeie, o fată, pe care nu am mai văzut-o niciodată", a spus o vecină.

Omul nu se află la prima abatere. Surse judiciare susțin că suspectul a mai fost cercetat pentru tâlhărie, furt și jaf armat, în Austria și Germania.

În 16 octombrie, bărbatul a fost implicat într-un accident în urma căruia doar el a fost rănit. Analizele de sânge au arătat că era sub influența cocainei. Anchetatorii au stabilit că drogurile și le procura de la un complice din Râșnov, reținut în același dosar, sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Cei doi sunt arestați preventiv, iar un al treilea complice este cercetat în libertate pentru acte sexuale cu minori.

"E vorba de acte sexuale cu minori, liber consimţite în măsura în care acest consimţământ este apreciat la vârsta de 14 ani. Probele indică deocamdată prezenţa unei minore însă avem suspiciuni că există şi alte persoane minore implicate pentru care cercetările continuă", a declarat Cătălin Borcoman - şeful DIICOT Braşov. 

Anchetatorii vor urmări materialele obținute în urma perchezițiilor ca să stabilească gravitatea faptelor.