Reţetă austriacă pentru Jocurile Olimpice de Tineret

Data publicării:
SPECIALIST AUSTRIAC

Markus Leonhard este director la firma care a organizat în 2012, primele Jocuri Olimpice de Tineret de la Innsbruck.. A venit în Braşov pentru a le împărtăşi autorităţilor din experienţa sa. Tânărul i-a sfătuit pe organizatorii de la Braşov să aleagă cu atenţie un concept bun de eveniment şi vor avea toate şansele să câştige. Pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020 şi-au exprimat intenţia de găzduire două oraşe: Braşov şi Loussane.

"Cred că aveţi multe plusuri. Aveţi o infrastructură şi nişte locuri grozave, aveţi experienţă de anul trecut. Veniţi din urmă cu persepctive noi de a organiza evenimente sportive. Aveţi destinaţii de iarnă în România care nu sunt atât de cunoscute şi aveţi şansa să le promovaţi", a spus  Markus Leonhard, specialist organizare evenimente sportive.

La prezentarea specialistului austriac au participat, însă, doar câteva persoane. La întâlnire a fost şi un reprezentant al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

"Braşovul are avantajul tehnic, avantajul bazei create pentru FOTE, care îi dă un avans din punct de vedere logistic", susţine Cristian Butariu - director de cabinet al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Pentru organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret, Braşovul va trebui să creeze baze sportive noi.

"Ar fi nevoie de patinaj viteză şi de bob. Va trebui să facem patinoarul care trebuia făcut în Poiana Braşov şi nu l-am mai făcut, sper ca autorităţile să înţeleagă în sfârşit că e nevoie", susţine George Scripcaru - primarul Municipiului Braşov. 

O echipă de specialiştii de la Primăria Braşov va începe să lucreze la dosarul de candidatură. Specialiştii au la dispoziţie puţin timp, pentru că anul viitor în august, Comitetul Olimpic Internaţional va alege câştigătorul.

" Printre altele, inclusiv Guvernul trebuie să acorde scrisori de garanţie că va finanţa investiţiile pe care noi, ca oraş organizator, ni le propunem să le facem până în 2020", a spus Răzvan Popa - viceprimar Braşov.

Dacă pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, Braşovul a cheltuit anul trecut 3,5 milioane de euro, pentru Jocurile Olimpice de Tineret bugetul va fi mult mai mare. Primele jocuri, desfăşurate la Innsbruck, au costat 23 de milioane de euro. Următoarele Jocuri Olimpice de Tinerert se vor desfăşura în Norvegia, în 2016. Organizarea lor costă aproape 40 de miliaone de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri