Sari la conținut
News Alert

Rezultate mulţumitoare la Evaluarea Naţională

Dintre cei şase elevi de nota 10, doi sunt de la Colegiul Naţional „Şaguna", doi de la Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşianu", unul de la Colegiul „Grigore Moisil" şi unul de la Şcoala Gimnazială nr 1 din Făgăraş. Promovabilitatea la Evaluarea Naţională 2015 este de 81,38% la Braşov, cea mai mare din ultimii cinci ani. În 2014 procentul a fost de 73,55%. 

Cele mai multe note de 10 au fost obţinute anul acesta la matematică, peste 200 de elevi reuşind să obţină nota maximă. Proba la română a fost însă cea care a dat mai multe bătăi de cap absolvenţilor. Doar 7 absolvenţi au reuşit să ia nota maximă la această materie.

Rezultatele finale for fi afişate marţi, pe 30 iunie, după corectarea contestaţiilor. În judeţul Sibiu, 7 elevi au reuşit să obţină media generală 10 la Evaluarea Naţională, procentul de promovabilitate fiind 85%. În judeţul Covasna, aproape 84% din cei care au susţinut acest examen au reuşit să obţină notă de trecere. 

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V - VIII (25%). 

Pe aceeași temă