Sari la conținut
News Alert

Rezultate slabe la simularea Bac-ului

Statisticile Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov arată că matematica le ridică cele mai mari probleme elevilor. Puţin peste jumătate dintre candidaţii care au participat la simulare au luat peste 5 la matematică, în timp ce la română au promovat 65%.

Procente mai ridicate s-au înregistrat la proba de limba maternă şi la cea de istorie, 68%, respectiv 79% la sută. La ultima probă, cea la alegere, procentul de promovabilitate a fost de 62,31%. În total, doar 41% la sută din cei care au susţinut simularea la clasa a XII-a au reuşit să obţină nota de trecere.

Nici la Sibiu cifrele nu sunt mai bune. Doar puţin peste 44% din cei înscrişi au obţinut medii peste 6. Şi aici, cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la matematică, unde doar 49,16% au luat note de trecere. La limba şi literatura română, promovabilitatea a fost de aproape 70%, iar procentajul cel mai bun se înregistrează la istorie.

În judeţele Covasna şi Harghita, procentele de promovabilitate au fost mult mai mici. Astfel, în Covasna doar 36,56% din cei înscrişi au reuşit să treacă de această simulare. Notele cele mai mici apar la proba de matematică, unde doar 47% dintre elevi au luat peste 6.

În acelaşi timp, în Harghita 35,55% au reuşit să obţină medii peste 6. Din totalul elevilor de clasa a XII-a care au participat la simularea bacalaureatului în acest judeţ, 45,68% au trecut de proba la limba romană şi 50,13% la matematică.