Sari la conținut

S-a deschis "casa reptilelor" la Zoo Braşov

Casa reptilelor din cadrul grădinii zoologice din Braşov găzduieşte aproape 30 de exemplare veninoase şi neveninoase, dar şi două grădini cu 50 de plante exotice. Totul este amenajat într-o seră în care vizitatorii se vor simţi ca prin pădurile Africii.

"Vom aduce şi alte specii, o să ajungem la 50 de specii de reptile, sperăm că va fi cea mai mare colecţie din România de reptile veninoase şi un număr impresionant de păsări ce vor fi aduse pe parcursul lunilor mai - iunie", spune Ciprian Bucur - viceprimar Braşov.

Mediul în care reptilele şi plantele pot trăi este complet adaptat nevoilor lor: temperatura este de aproximativ 30 de grade Celsius, aerul este ventilat, iar umiditatea este constantă. În expoziţie există şerpi foarte periculoşi iar de hrănirea şi întreţinerea lor se ocupă un medic veterinar.

Unul dintre cei mai veninoşi şerpi din pavilionul reptilelor este Mamba Verde. Acesta provine din Africa de Est, iar dimensiunile lui pot depăşi doi metri şi jumătate atunci când devine adult.

Un bilet de intrare la grădina zoologică este zece lei pentru adulţi şi cinci lei pentru elevi. Pentru grupurile organizate, administratorii zoo au pregătit pachete promoţionale.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Lucian Păculea