S-a făcut repartizarea în licee

Data publicării:
REPARTIZARE LICEE

Rezultatele de repartiție în licee au fost afișate mai repede decât se așteptau elevii și profesorii. Listele au apărut încă de ieri pe site-ul Ministerului educației iar astăzi au fost afișate și la licee. La unele colegii, ultima medie de admitere a fost mai mare decât în anii trecuți. La Colegiul Naţional "Andrei Şaguna", ultima medie de admitere a fost 9,56.

La polul opus se află liceele tehnice și tehnologice. Deși acestea se laudă cu dotări de ultimă generație dar și cu faptul că majoritatea elevilor care termină aici sunt recrutați imediat de către marile companii industriale, elevii nu se înghesuie să-și depună dosarele. Anul acesta ultima medie de admitere la colegiul tehnic Remus Răduleţ a fost 3,62.

Deși toți elevii care au completat fișele de înscriere au fost repartizați în licee, există totuşi o singură elevă din Braşov care nu a completat un număr suficient de opţiuni şi a rămas fără loc. Pentru cei care nu au dat examenul naţional din prima sesiune va urma şi o a doua şansă.

În Brașov sunt disponibile aproximativ 4.200 de locuri în licee. Cele mai căutate au fos,t și în acest an, Colegiul Naţional "Andrei Șaguna", Colegiul Naţional "Ioan Meșotă" și Colegiul de Informatică "Gricgore Moisil". În această sesiune, cinci elevi au intrat la liceu cu media 10.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri