Sari la conținut

S-a oprit cu TIR-ul în casă

Șoferul unui TIR care transporta tablă a ațipit la volan, iar autotrenul a rulat 50 de metri pe iarbă, până când a intrat cu totul într-o clădire. A nimerit chiar în locuinţa de serviciu a unei familii. Din fericire, oamenii erau deja plecaţi la serviciu.

"Dacă eu eram acasă, eu eram în pat acuma. Eram mort. Nevastă-mea deja era la fabrică, n-am știut nici eu ce se-ntâmplă. Am auzit bubuind, tocmai de-acolo, de sus. Când am auzit bubuind, nu mi-am dat seama, am zis că poate e la restaurant, cumva, că s-a mai întâmplat pe-acolo. Da' acolo... Când am ajuns aici, ce să mai, că mi-a luat picioarele și am stat acolo, pe stâlpul ăla", spune Mihai Nicolae, locatar. 

Șoferul care le-a distrus casa este din Bihor şi are 46 de ani. Bărbatul a reușit să iasă teafăr din cabina autotrenului.

"Acest eveniment s-a produs pe fondul neatenției în conducere și, din fericire, s-a soldat doar cu pagube materiale, fără victime omenești. Sunt efectuate în continuare cercetări pentru stabilirea cu precizie a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment", spune agent șef Gheorghe Ştefan, IPJ Sibiu. 

Nu este primul accident petrecut în această zonă, în ultima perioadă. DN1 este unul dintre punctele negre ale traficului din România.

Pe aici, pe Drumul Național 1, pe unde traficul a fost deviat după închiderea autostrăzii, au avut loc mai multe accidente grave. Doar în ultimele două luni, 3 persoane și-au pierdut viața, pe acest tronson.

Și asta în condițiile în care, după inaugurarea autostrăzii, aici nu a mai fost semnalat niciun accident grav.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Pe aceeași temă