S-au dat drept inspectori ANAF

Data publicării:
ANAF FALS

Pe imaginile de pe camerele de supraveghere se vede clar cum doi bărbaţi se îndreaptă către tejgheaua restaurantului si solicită documente. Sub titulatura unor inspectori de la antifraudă, bărbaţii au vrut să vadă încasările din ziua respectivă, câţi bani sunt în casa de marcat dar şi alte hârtii referitoare la bani. Doar că planurile le-au fost stricate atunci când ospătarul şi-a sunat şeful

"Ne-a cerut registrul de casă. Nefiind în măsură să-l arătăm noi am chemat persoanele care se ocupă şi când au auzit acest lucru au zis bine, o să ne întoarcem mai târziu. Nu s-au mai întors", spune Adrian Ursei - ospătar.

Alt local, acelaşi scenariu! Cei doi domni s-au prezentat ca fiind inspectori ANAF, doar că de această dată au cerut să vorbească direct cu şeful localului. Dar şi de această dată au renunţat rapid la ideea controlului

"Au cerut cu cineva din conducere, eu le-am spus că nu este şi să sun, şi când eram cu telefonul la ureche au spus că pleacă şi revin .Şi n-au mai venit", a spus Oana Bălan - casier.

Vestea s-a dus repede printre proprietarii de localuri din centrul vechi. Astfel că cei care au primit vizita adevăraţilor inspectori antifraudă atrag atenţia că verificările decurg puţin diferit

"Cei de la ANAF controlează în primul rând modul în care se eliberează bonurile fiscale, se controlează casa de bani, dacă corespunde cu realitatea, adică cu banii cash din casă şi cu bonul fiscal", declară Horia Huluban - preşdintele Asociaţiei proprietarilor de terase din Braşov.

Şi reprezentanţii ANAF spun că inspectorii circulă doar cu maşini inscripţionate şi mai tot timpul poartă uniforme inscripţionate.

Chiar dacă nu poartă uniforma specifică, inspectorii antifraudă sunt obligaţi să se legitimeze la fiecare control pe care îl fac. Cei doi suspecţi nu au făcut-o şi poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să-i identifice pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Poliţia aşteaptă ca şi alţi proprietari de localuri să furnizeze informaţii, ca să-i găsească mai repede.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri