Salam expirat, scos de pe rafturile magazinelor

Data publicării:
BETA CU SALAM

Comisarii de la protecţia consumatorilor au început joi verificările la fabrica de mezeluri de lângă Braşov. După ce au verificat termenele de valabilitate ale mărfurilor inspectorii au luat decizia de a opri de la livrare mai bine de 4 tone. Controalele au continuat Vineri au continuat şi în magazinele şi supermarketurile unde era apoi livrată marfa.

"Ei dau un termen de valabilitate de 42 de zile, de la data livrării, o chestiune foarte gravă, datorită faptului că este mult peste termenul de valabilitate real al produsului", a spus Sorin Susanu - comisarul şef CRPC Brașov.

În timp ce comisarii de la protecţia consumatorilor verificau depozitele din fabrică, la sediul instituţiei au fost chemaţi şi reprezentanţii fabricii suspectate că ar livra produse expirate.

"Este o neînțelegere de natură tehnică și o să dăm un comunicat de presă la vremea respectivă când se va lămuri", a spus unul dintre reprezentanţii companiei.

La fabrica de mezeluri au mers în control şi inspectorii direcţiei sanitar veterinare. Aceştia au dispus retragerea a 9,3 tone de mezeluri din întreaga ţară. După mai multe ore de verificări autorităţile au susţinut că produsele nu sunt expirate iar procedurile de acordare a unui nou termen de valabilitate au fost făcute conform normelor europene.

"Etichetarea era incompletă, consumatorul nu avea toate informaţiile normale. Unitatea din Braşov are autorizaţie de ambalare, ambalarea s-a făcut în interiorul termenului de valabilitate, s-a dat un alt termen de valabilitate în concordanţă cu legislaţia europeană în vigoare ", a precizat  Dorin Enache - directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.

Pentru deficienţele de etichetare fabrica a primit o sancţiune în valoare de 2.000 de lei. Totodată au fost preluate probe din toate produsele găsite în fabrică. Primele rezultate vor fi făcute publice în cursul zilei de luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri