Sari la conținut

Sancţiuni pentru medic şi şofer

Medicul care a plecat din gardă în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la spitalul din Tractorul, ar putea să-şi piardă Locul de muncă. Asta este propunerea comisiei de diciplină a Spitalului Judeţean Braşov.

"A propus conducerii următoarele măsuri: Dr Eva Ionel, desfacerera contratului de muncă şi conducătorul autor Ciobanu Constantin, reducerea salariului de bază pe o perioadă de trei luni cu 5% Comitetul director va analiza toate concluziile rapoartelor şi va decide pedepsele finale", a spus Adrian Albotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov.

"În primul rând vreau să spun neapărat că regret enorm această pierdere a unei vieţi omeneşti, regret şi transmit condoleanţe familiei îndoliate", a declarat medicul Eva Ionel.

Acestea au fost primele declaraţii ale medicului care a schimbat garda în noaptea de vineri spre sâmbătă. Dr. Eva Ionel a fost audiată în comisia de disciplină, iar singurul lucru pentru care îşi asumă responsabilitatea este faptul că şi-a predat garda unei persoane neautorizate.

"Ştiu că am greşit pentru că colega aia pe care am reuşit să o chem şi serviciul să nu sufere, ca să aibă continuitate... nu este pe lista spitalului de gărzi, dar este o persoană extrem de competentă, ş voi fi pedepsita categoric, conform legii, pentru că nu am respectat regulamentul de ordine internă al spitalului în legătură cu schimbul de gardă", a spus medicul Eva Ionel.

Şi şoferul care a transportat cu ambulanţa spitalului mai mulţi bolnavi decât capacitatea maşinii a fost audiat în comisia de disciplină. De atfel, el a şi fost suspendat pe perioada cercetărilor, iar consiliul de administraţie a propus sacţionarea lui cu 5 % din salariu pe o perioadă de 3 luni. Maşina pe care a condus-o nu mai este folosită pentru transportul pacienţilor. voi e sa cumpar pentu ca nu am inca avizul cj pentru aprobarea bugetului 00:09:24:0

Şi corpul de control al Ministerului Sănătăţii se află la Spitalul Judeţean şi va sta aici două zile pentru a face propria anchetă în ambele cazuri.