Sărbătoarea berii la Sibiu

Data publicării:
CIBINFEST

După ce a fost dat cep butoiului cu bere, distracția autentic bavareză a pus stăpânire pe toată suflarea.

Cibinfest, cum l-au numit organizatorii, este fratele mai mic al Oktoberfestului de la Munchen. Sibienii s-au obișnuit atât de mult cu această tradiție, că vin deja, în fiecare an, costumați corespunzător.

"Am fost și în anii trecuți și ne-am simțit foarte bine", spune un participant.

"Oamenii sunt foarte civilizați și, pentru 4 ore, își iau timp pentru ei singuri, lasă toate grijile la o parte", spune un petrecăreţ.

"Doar pentru festival mă îmbrac așa. În viața normală, am alte haine pe care le port", spune un turist.

Organizatorii speră să facă față numărului mare de iubitori ai festivalului berii. Doar la deschidere au fost prezenți 3.000 de oameni.

"Ne-am pregătit cu 50.000 de litri de bere, marea parte a lor au fost aduse special pentru acest eveniment, la Sibiu și cred că o să se consume, în 4 zile. În spatele nostru vedeți deja că, chiar dacă este o simplă zi de joi, să zicem, e multă lume", spune Andrei Drăgan, organizator. 

Așa cum cere tradiția, organizatorii s-au pregătit și cu un meniu specific: șnițel de porc cu salată bavareză și gem, Bratwurst - cârnați bavarezi la grătar, Wiener și Weisswurst serviți cu muștar dulce bavarez.

Toate mesele disponibile pentru rezervări au fost epuizate cu o săptămână înainte. Jumătate dintre locuri, însă, adică peste o mie în cort, plus alte 4.000 în afara cortului, pot fi folosite și fără rezervare. Cibinfest se va încheia duminică seară.

Reporter: Adela Mohanu / Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri