Sărbători pe rit vechi

Data publicării:
CRACIUN VECHI

În Poiana Braşov sunt cei mai mulţi turişti moldoveni, ruşi şI ucraineni care petrec sărbătorile pe rit vechi la munte. De dimineaţa şi până seara fac urcări cu schiurile, se dau cu sania şi se bucură de atmosfera frumoasă din staţiune.

"E super şi vremea e caldă a început şi să ningă puţin. E super deocamdată", spune un turist.

"Zăpadă e bine..De ce aţi venit în Poiană? Aşa am socotit noi că e mai bine am mai fost şi cu ceva timp în urmă. Până acum am fost în Vatra Dornei, acum în Poiană", spune un turist.

Pârtiile de la baza staţiunii sunt pline pe tot parcursul zilei. Hotelierii din Poiană spun că nu au făcut mari pregătiri pentru turiştii străini şi asta pentru că nici pretenţiile lor nu sunt foarte mari.

"Am pregătit produse tradiţionale româneşti, cum bine ştim sarmale şi ciolan cu fasole foarte mult, în capacitate maximă. Am pregătit de altfel piscina, locuri de joacă pentru copii şi distracţie", spune Gabriel Roșca, admnistrator hotel Poiana Braşov. 

Şi în zona Bran - Moieciu au venit moldoveni şi ruşi ca să se bucure de plimbări în aer liber şi ca să profite de frumuseţile zonei.

"În fiecare an la sărbători suntem prezenţi aici că e o atmosferă mult mai cu tradiţii în stil român să zic aşa", spune un turist.

"Cu ţuică, băutura de iarnă care se serveşte la munte ne distrăm, ne dăm cu sania, am fost în munţi e frumos e zăpadă", spune alt turist.

Aici proprietarii de hoteluri spun că deşi au camerele pline, serile de Căciun şi de Revelion vor fi sărace şi asta pentru că turiştii nu se îndură să dea bani în plus pentru organizarea unor seri tematice.

"Ca petrecere şi ca organizare de a se distra cam puţin. Fac multe plimbări prin împrejurimi că au ce vedea, dar ca petrecere şi ca mese festive cam puţin", spune Ion Cioacă, proprietarul unui hotel din Bran. 

În staţiunile de la munte, gradul de ocupare în aceasă perioadă este de 70%.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri