"Şcoala altfel" printre militari. Elevii au vizitat Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" 

Data publicării:
SCOALA ALTFEL MILIT

Chiar dacă vremea a fost mohorâtă şi temperatura de afară nu tocmai ridicată, peste o mie de elevi au venit să viziteze Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă din Braşov. Cei mai încântaţi de demonstraţiile pregătite de militari au fost elevii şcolilor primare şi gimnaziale.

"Mie mi-au plăcut rachetele. Mie mi-au plăcut avioanele care trag cu rachete şi cu...Mie mi-a plăcut totul, că a fost foarte fain aici. Mie mi-a plăcut foarte mult elicopterul acesta. Mie mi-a plăcut cântecul ofiţerilor", a spus un elev.

Curioşi din fire, cei mici au văzut cum este să urci la bordul unei aeronave de mici dimensiuni, au pus fel de fel de întrebări şi au cerut detalii despre armele şi echipamentele din dotarea militarilor.Vizita elevilor a fost şi o bună ocazie să afle cum pot ajunge să studieze şi să lucreze în domeniul militar.

În fiecare an, în săptămâna şcoala altfel, Centrul Militar Zonal Braşov, împreună cu principalele unităţi din garnizoană organizează activităţi prin care încearcă să popularizeze domeniul militar în rândurile elevilor, precum şi oferta educaţională a MApN.

"Ni se pare o alternativă foarte, foarte bună să lucrăm în armată. Da, e o oportunitate pentru viitor, plus explicaţiile care ne-au fost aduse de către echipaj, sunt foare importante", a spus un elev.

"Noi suntem printre singurele instituţii de educaţie din România care oferă o repartiţie. Niciodată un elev de-al nostru nu va fi obligat să îşi caute un loc de muncă. Imediat ce a intrat, ştie exact pentru ce se pregăteşte", a declarat lct. col. Doru Simion, şef birou informare-recrutare CMZ Braşov.

Activităţile din cadrul programului "Şcoala altfel" continuă până la sfârşitul săptămânii.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: George Oltean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri