Scuaruri bune pentru unii, periculoase pentru alţii

Data publicării:
INSULE DN1

Deşi bordurile au fost montate cu scopul de a-i determina pe şoferi să reducă viteza, oamenii din comună spun că nu se întâmplă acest lucru. Ba mai mult, lor le-au cauzat mai multe probleme. Vasile Mureşan locuieşte în comuna Mândra, chiar în dreptul unui astfel de scuar. Anul trecut s-a trezit cu o maşină în zidul casei din cauză că în viteză, autoturimul a acroşat bordura unui scuar. Maşina a rupt ţeava de gaz, iar pagubele nu i-au fost plătite nici până acum.

"Eu pe banii mei mi-am făcut poarta şi mi-am făcut toată faţada că era toată zgâriată. La poliţie au spus că desfiintează alea... şi? şi am rămas cu pozele", povesteşte Vasile Mureşan - păgubit.

Oamenii spun că scuarurile sunt mult prea dese. Pe o rază de aproximativ doi kilometri, sunt amplasate patru astfel de insule.Satenii au făcut numeroase reclamaţii atât la poliţie, cât şi la compania de drumuri, unde au înşirat o listă întreagă de probleme.

"Distrugerea fundaţiilor şi a geamurilor, iarna când este zăpadă mi-o aruncă pe casă", spune un alt localnic.

"În orice clipă poate să vină unul cu lemne, maşini mari, se înclină, se face un balans de zici că acum acum se răstoarnă pe casă", adaugă un alt localnic.

"Pe întreg sectorul DN1 unde au fost amplasate astfel de separatoare de sens, numărul de accidente a scăzut cu mai mult de 50%", a spus Cosmin Giosanu - purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Braşov.

Autorităţile spun însă că în comună nu au fost niciodată accidente mortale. Toate au avut loc în afara localităţii. Iar numărul accidentelor uşoare din preajma separatoarelor, care au creat pagube majore a crescut semnificativ în ultima perioadă.

"Aici, într-o perioadă de 10 ani nu cred că a fost vreun accident pe tronsonul dinspre Braşov spre Făgăraş, aşa, cam o mie de metri, nu a fost niciun accident.  De când s-au pus aceste insule, au fost pot să spun... zeci de accidente", susţine  Ştefan Taflan - primarul comunei Mândra.

Drumul Naţional 1, Braşov - Făgăraş a fost finalizat în 2010, atunci când au şi fost amplasate aceste scuaruri. De atunci şi până anul trecut, în acea zonă au fost peste 20 de accidente soldate cu nouă morţi şi 26 răniţi grav.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri