Se împart ajutoarele pentru încălzirea cu lemne

Data publicării:
AJUTOARE INCALZIRE LEMNE

Maria Ioviţă este una dintre persoanele care au venit astăzi la primăria din Prejmer ca să ridice ajutorul acordat de stat. Femeia a plecat acasă cu doar 100 de lei, bani care nu îi ajung să cumpere nici măcar un sfert de căruţă cu lemne.

"Oare ei sunt conştienţi că omul nu poate să facă nimic cu banii aceştia?", se întreabă Maria Ioviţă. 

Femeia locuieşte cu soţul ei şi au un venit lunar de 1.020 de lei. Ca să cumpere necesarul de lemne pentru această iarnă, oamenii au făcut un credit bancar. În situaţia lor sunt şi alte 330 de persoane din localitatea Prejmer.

Primăria Prejmer a început să acorde aceste ajutoare cu speranţa că banii, vor ajunge la beneficiari înainte de sărbători.

Şerban Toderică, primarul localităţii Prejmer, afirmă că "banii sunt veniţi la trezoreria statului. Noi rectificările de rigoare le-am făcut, aşadar am depus şi toate acele proceduri care trebuiesc făcute ca să aducem banii. Le dăm banii pe toată perioada de iarnp, deci cele 5 luni".

Una dintre principalele condiţii ca oamenii să beneficieze de acest ajutor de încălzire este ca venitul lunar să fie de maximum 615 lei.

"Să nu deţină tractor, să nu deţină un autoturism mai puţin de 10 ani, să nu deţină două autoturisme indiferent de vârsta autoturismului, sau o motocicletă şi un autoturism, teren intravilan în zona noastră rurală mai mult de 2.000 de metri pătraţi", a mărturisit Ana Mărginean, inspector la Direcţia de Asistenţă Socială, Primăria Prejmer.

În total, în judeţul Braşov, mai bine de 4.700 de persoane beneficiază de aceste ajutoare, cei mai mulţi fiind din mediul rural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri