Sari la conținut

Se împart formularele pentru ajutoarele de încălzire

Funcţionarii Direcţiei de Servicii Sociale au fost asaltaţi, încă de la prima oră, de viitorii beneficiari ai ajutorului pentru încălzire. Zeci de persoane au venit să îşi ridice formularele necesare pentru dosar. 

"Este nevoie de o adeverinţă de la asociaţia de proprietari care să confirme numărul de persoane care locuiesc acolo şi care sunt trecute în cerere. De asemenea, de anul acesta este nevoie de adeverinţă de la Direcţia Fiscală cu bunurile mobile", declară Anca Gâţeiu - şef Serviciu Prestaţii Sociale DSS Braşov

Funcţionarii primăriei îi sfătuiesc pe beneficiarii ajutorului să fie foarte atenţi atunci când completează cererile, mai ales că formularele din acest an sunt foarte stufoase.

În această iarnă pot beneficia de ajutoare de încălzire persoanele care au venituri lunare pe membru de familie de până la 786 de lei, respectiv cei care locuiesc singuri şi au venituri lunare de până la 1.082 lei. Cuantumul ajutoarelor variază între 240 de lei pentru familiile cu venituri, până la 155 de lei de persoană şi 48 de lei pentru venituri de până la 615 lei de persoană.

Din acest an, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă şi pentru cei care folosesc panouri radiante. Dosarele de solicitare se primesc începând de săptămâna viitoare, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8:30 şi 18:00.

Pe aceeași temă