Sari la conținut

Sezon deschis la bisericile fortificate

Sezonul de vizitare va fi deschis până pe 31 octombrie. Anul acesta turiştii pot vizita nu mai puţin de 65 de monumente istorice din Transilvania, iar la 41 dintre ele se poate face accesul cu Transilvania card. Programul include lăcaşuri de cult din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Braşov.

"Există încă circa 150 de biserici fortificate săseşti medievale în Transilvania, care încă nu sunt prea bine cunoscute, care sunt cea mai mare parte în zona rurală şi care credem noi că merită să fie vizitate, fiindcă şi ele sunt dotate cu un patrimoniu extraordinar", a spus Frank Thomas Siegler - şef Birou Biserica Neagră Braşov.

Cele mai cunoscute de vizitatori sunt Biserica Neagră din Braşov, Biserica Evanghelică din Sibiu sau Biserica cu turn din Bistriţa, dar pe lângă ele vor fi deschise spre vizitare mai multe lăcaşuri din satele transilvănene.

Pentru anul acesta sunt asteptati peste 400.000 de vizitatori. Noul card oferă şi numeroase reduceri la cazare. Preţul unui astfel de card este de 50 de lei şi poate fi cumpărat din Sibiu, Mediaş, Sighişoara, Braşov şi Râşnov, dar şi din Bucureşti sau chiar de la München. Totodată, acesta poate fi comandat şi prin email.