Sari la conținut

Sfântu Gheorghe, inundat din cauza ploii

De doar câteva minute a fost nevoie pentru ca peste zece gospodării şi străzi de la marginea municipiului Sfântu Gheorghe să fie complet inundate. În unele subsoluri şi în garajele localnicilor apa a depăşit 70 de centimetri.

"Aici, mai jos, a intrat şi în pivniţe, în beciuri, dincolo şi mai mult, totdeauna aşa este, acum cinci ani, aşa aveam apa, la un metru", spune un localnic.

Pe strada paralelă aceeaşi problemă. Ruperea de nori l-a luat prin surprindere pe proprietarul unui service auto.

"Trei maşini sub apă! Materiale, aparate, două maşini, ale clienţilor, acum nu ştim ce facem", spune Sandor Zoltan, proprietarul service-ului.

Oamenii dau vina pe canalizarea prost gândită şi ineficientă, din cauza căreia apa se revarsă în curţile lor. Pe această stradă, spun locuitorii, asfaltul a fost turnat cu nici doi ani în urmă.

"Am avut în 2010 un metru de apă în casă, acum am avut numai 20, e mai bine, e mai rău la dânşii acum", spune alt localnic.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a intervenit cu 20 de pompieri, cinci autospeciale şi trei motopompe ca să ţină situaţia sub control.

"Am avut iniţial cod galben, ulterior cod portocaliu, în jurul orei 15:00 am intervenit simultan în cinci locuri, cu cinci echipaje, avem trei străzi, subsolul forţelor de muncă, subsolul piscinei oraşului şi 13 gospodării în care a intrat apa", a declarat plt. Marius Tolvaj - purtător de cuvânt ISU Covasna.

Atenţionarea de Cod Portocaliu de vreme rea este valabiă pentru judeţul Covasna. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până joi, la ora 16:20, în judeţul Covasna, zona Sfântu Gheorghe, Ghidfalău, Arcuş şi Hăghig au căzut precipitaţii care au ajuns până la 30 l/mp. Meteorologii au emis însă atenţionări de Cod Galben de ploi şi pentru judeţele Braşov şi Olt.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: George Oltean

Pe aceeași temă