Sari la conținut

Sfântu Gheorghe. Pe bicicletă, printre castani


"Atenţie, copaci!". Acesta ar trebui să fie avertismentul instalat înaintea unei piste de biciclişti pe strada Spitalului, din Sfântu Gheorghe. Şi asta pentru că, pe o porţiune de câteva sute de metri din trotuar, direct pe mijlocul pistei, se înalţă patru copaci pe care bicicliştii trebuie să îi ocolească pentru a-şi putea continua drumul.

"Mi se pare un lucru penibil şi un lucru specific românesc. Pot să spun că eu mă dau cu placa şi tot pe pista de biciclişti mă duc şi eu. Ocolesc şi mă duc pe banda de pietoni, ceea ce nu este un lucru foarte bun", spune un localnic.

"O să trec pe partea cealaltă probabil Să taie copacii jos, altă soluţie nu există", spune un localnic. 

Marcajele au fost făcute săptămâna trecută. Iniţial ar fi trebuit să fie trasate două benzi pentru biciclete, câte una pentru fiecare sens de mers, însă a ieşit cu totul altceva.

Reprezentanţii primăriei recunosc greşeala şi spun că o vor remedia imediat ce se vremea va permite acest lucru.

"Când s-a marcat, s-a marcat greşit. Vor fi două sensuri pentru biciclişti, ideea a fost să salvăm copacii, să nu tăiem copacii. Nici nu vom tăia copacii. În momentul în care vom corecta când se va opri ploaia, probabil miercuri sau joi, lucrurile vor intra în normal. Eu sunt un biciclist deci simt absurdul situaţiei aşa cum este marcat", spune Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe

Odată ce marcajele pentru pistele de bicicletă vor fi corectate, pietonii nu vor mai avea acces să circule pe acest trotuar. În municipiul Sfântu Gheorghe sunt aproape 10 km de piste pentru biciclete.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu

Pe aceeași temă