Şi-au dat în judecată propria firmă

Data publicării:
AGREMENT INCHIS

Reprezentanţii Consilprest, firma care administrează complexul de agrement, spun că pe timpul iernii piscina nu mai este profitabilă şi nu o pot susţine financiar, astfel că trebuie să o inchidă până în aprilie.

"Numai încălzirea şi curentul electric şi gazul pe o lună de zile este 100.000 de ron. Ceea ce nu încasează... undeva la să zicem, 30.000 de lei", spune  Adrian Gabor - membru AGA Consilprest.

Complexul de agrement a fost dat în folosinţă de curând, după ce Consiliul Judeţean a făcut investiţii în reabilitare

"În 2013 complexul agrement a fost redeschis după o investiţie de aproape 3,5 milioane de euro. De administrarea lui se ocupă firma Consilprest, la care unic acţionar este Consiliul Judeţean. Curtea de Conturi a somat conducerea instituţiei să încaseze venituri de la Consilprest, care scoate bani din activităţile de la complex, dar nu dă nimic şi Consiliului Judeţean, adică proprietarului de drept", relatează Mirela Palcu - reporter Digi24 Braşov.

Curtea de Conturi a imputat Consiliului Judeţean faptul că a dat gratis complexul spre administrare şi că nu a încasat redevenţe sau ichirie. Consiliul Judeţean a somat propria societate să plăteasca datoriile, dar nu a primit banii. Asta deşi din consiliul de administraţie fac parte şi consilieri judeţeni.

"Am luat două măsuri: una, s-o rezolvăm ori amiabil, ori în justiţie acea problemă a redevenţei pe care noi am recunoscut-o şi atunci trebuie s-o recuperăm de la Consilprest, şi a doua chestiune, să scoatem la licitaţie, spre închiriere activitatea agrementului", spune Claudiu Coman - vicepreşedinte CJ Braşov.

Directorul Consilprest nu a vrut să dea detalii în faţa camerei de filmat, astfel că ne-a trimis o serie de răspunsuri în scris. El a precizat că decizia închiderii piscinei a fost luată strict din motive economice, iar în ceea ce priveşte litigiul cu cei de la Consiliul Judeţean, a preferat să nu răspundă.

Pe uşa complexului de agrement de sub Tâmpa este lipit un afiş mare, prin care clienţii sunt informaţi că de la începutul lunii noiembrie piscina va fi închisă. Resemnaţi, clienţii şi-au făcut deja programări la alte bazine din oraş.

"Încă nu l-am încercat pe ăla de la gară că nu sunt din oraş, dar, na, dacă e nevoie mergem şi acolo", spune un braşovean.

În complexul de agrement funcţionează o piscină, o saună, o sală de bowling, o sală de fitness şi un restaurant. Zilnic, complexul este frecventat de aproximativ 100 de persoane.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri