Şi-au înfiinţat o asociaţie civică

Data publicării:
ASOCIATIE CIVICA

În proiect sunt implicate stăzile Cerbului, Postăvarului şi Pe Tocile. Locatarii de aici şi-au format o asociaţie după modelul organizaţiilor obşteşti care existau, în trecut, în Braşovul Vechi. Scopul a rămas, însă, acelaşi: rezolvarea problemelor comunităţii.

"Un locuitor al străzii Postăvarului, dacă a identificat o problemă, împreună cu asociaţia, se vor adresa insituţiilor abilitate, dar el va fi cel care va coordona rezolvarea problemei respective", afirmă Kristina Creoşteanu, director asociaţie "Impreună pentru dezvoltarea comunitaţii".

Prima problemă pe care au rezolvat-o locatarii din centrul vechi a fost cea a mizeriei lăsate de câini. Astfel, pe cele trei străzi au fost amplasate cutii speciale, unde proprietarii de patrupede găsesc pungi de hârtie în care pot aduna mizeria lăsată de animalele de companie. Acum, oamenii vor să solicite primăriei restricţionarea accesului maşinilor pe cele trei străzi.

Autorităţile locale au lăudat iniţiativa locatarilor de pe cele trei străzi, însă spun că nu au cum să le rezolve toate problemele.

"Având în vedere că este o arteră de legătură între Aplonia Hircher, Liceul Sportiv şi strada Poarta Schei, este destul de greu să închidem în totalitate circulaţia", afirmĂ Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov

Pentru ca cetăţenii să se implice activ în rezolvarea problemelor, asociaţia a montat pe fiecare stradă câte un panou informativ unde sunt afişate toate problemele, dar şi stadiul rezolvării lor. Pe viitor, membrii asociaţiei vor să se ocupe de refacerea faţadelor clădirilor de pe cele trei străzi, dar şi de montarea unor numere de casă personalizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri