Sari la conținut

SIBIU. Anchetă după vizita la dentist

Deja speriat pentru că medicul urmează să îi facă o injecţie, băiatul este lovit de mama lui. Halucinant este că medicul se oferă să o ajute pe femeie si să ţină copilul, ca să fie bătut. Iar mama îşi brutalizează copilul fără să stea pe gânduri.

După ce imaginile au fost postate pe internet, Protecţia Copilului şi Poliţia au intrat pe fir.

"DGASPC Sibiu a demarat o anchetă În acest caz. Am solicitat şi ajutorul IPJ Sibiu pentru identificarea mamei minorului", a declarat Adela Stanciu - purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Cel care a filmat scenele violente este chiar doctorul, care avea datoria să potolească teama micului pacient şi să aibă grijă să nu îl traumatizeze. La o zi după ce filmuleţul a fost publicat pe internet, medicul sibian nu mai este de găsit. Acesta răspunde la telefon, susţine că nu mai este în Sibiu şi nu doreşte să facă declaraţii, iar la cabinetul său, poarta este încuiată.

Specialiştii se tem că băieţelul ar putea rămâne cu sechele pe viaţă după vizita la dentist.

"Un act de cruzime şi de o barbarie inaccpetabilă. Pentru lumea modernă duce de la dificultăţi şcolare, tulburări de somn până chiar la anxietate sau chiar depresie", declară Mihai Copăcean - psiholog.

Cea mai uşoară pedepasă pentru medicul stomatolog ar fi mustrarea, iar cea mai dură, ridicarea dreptului de a profesa pentru o perioadă de şase luni sau un an.