SIBIU. Cel mai bun câine balcanic

Data publicării:
CAINI SIBIU 081013

Jeff este un ciobănesc belgian de toată frumuseţea, crescut şi antrenat la Centrul Chinologic din Sibiu. Jeff poate să alerge cu uşurinţă 10 kilometri dus-întors şi ştie cel mai bine să adulmece mirosul de stupefiante. În cei trei ani, de când lucrează în slujba autorităţilor, câinele a scos la iveală cantităţi uriaşe de narcotice, ascunse de infractori.

În 2012, Jeff a urcat pe podiumul Campionatului de Dresaj al Câinilor de Serviciu, iar anul acesta este printre favoriţi.

 "Va participa la această competiţie pentru a doua oară consecutiv. Anul acesta sperăm să îşi îmbunătăţească rezultatele!", ne spune agentul şef principal Cristian Tilihoi, instructor în Centrul Chinologic Sibiu. 

Alături de Jeff, unul dintre câinii de elită înscrişi în competiţie este şi Oxy, un ciobănesc german în vârstă de 5 ani. Oxy a parcurs aproape o mie de kilometri din Albania până în România ca să demonstreze că are cel mai fin miros în căutarea de explozibil.

La ediţia cu numărul 10 a Campionatului de Dresaj al Câinilor de Serviciu participă în jur de 50 de câini poliţişti din ţara noastră, dar şi din  cadrul Ministerului de Interne al Albaniei şi al Republicii Moldova.

Până vineri, câinii dresaţi au de trecut peste o serie de probe, inspirate din misiunile la care sunt solicitaţi aproape în fiecare zi de lucru. Întrecerea cuprinde probe speciale de detectare de explozibil sau stupefiante, dresaj, căutare în spaţii închise, dar şi intervenţii de apărare sau de atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri