SIBIU. Investitorul pleacă din cauza birocraţiei

Data publicării:
INVESTITI SIBIU

Grupul eleveţian de firme a ales oraşul Avirg, din judeţul Sibiu, unde să construiască noua fabrică. A cumpărat un teren de 6,5 hectare în 2013, însă demararea procedurilor de construcţie a noii fabrici s-a tot amânat din cauza unei autorizaţii de construcţie care nu poate fi dată în lipsa unui Plan Urbanistic General cu specificația că acel teren este unul industrial, nu agricol, cum apărea în planul vechi.

Autorităţile locale aşteaptă construirea fabricii la ei în oraş.

"Trebuie făcute toate documentaţiile, apoi urmează să fie aprobat Planul Urbanistic General", a spus Arnold Klingeis - primar Avrig.

În aceste condiţii investitorul străin ia în calcul construirea fabricii de jucării în oraşul Sebeş din ALba. Potrivit primarului o primă întâlnire cu acesta ar avea loc chiar la începutul săptămânii viitoare.

" Mai multe date vis a vis de această investiţie vom avea săptămâna viitoare când vom purta o discuţie şi atunci vom şti care sutn doleanţele sau ce vor să facă exact şi cu siguanţă municipalitatea va fi deschisă unei noi investiţii ", spune Alexandru Dăncilă - primar Sebeş. 

În cazul în care investiţia de 8 milioane de euro s-ar materializa ar aduce şi 300 de noi locuri de muncă în Sebeş.

" Să nu vină numai unul, să vină cinci, şase investitori, de maşini de biciclete, de trotinete , astea sunt locuri de muncă si aşa nu mai avem somaj " , este de părere un localnic. 

" În felul acesta Sebeşul se dezvoltă tot mai mult şi este important să se creeze locuri de muncă, deşi sunt suficiente " , spune un alt localnic. 

În prezent, în oraşul Sebeş somajul este de aproximativ 2%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri