SIBIU. "Lună plină" şi de groază la Biertan

Data publicării:
FESTIVAL DE FILM HORROR

Pe tot parcursul celor cinci zile, spectatorii veniţi la Festivalul ,,Lună Plină" pot urmări 50 dintre cele mai bune lungmetraje şi scurtmetraje, fantastice şi horror, produse în ultimii ani. Peliculele din festival vin din Europa şi America de Nord, iar sălile de cinema sunt amenajate fie în clădirile istorice din centrul comunei Biertan, fie în aer liber.

Deşi controversat, acest stil cinematografic are milioane de fani. Printre ei este şi Alex, un tânăr de 23 de ani din Râmnicu Vâlcea, care a venit special la Biertan ca să urmărească filmul său de groază preferat.  Tânărul este încântat de ce organizarea festivalului, "Genial! Când am venit am intrat pe fulgere şi oameni spânzuraţi la intrare înspre Biertan. Te cam sperii noaptea pe aici".

Filmele din "Lună Plină" sunt înscrise într-o competiţie interactivă, în care contează atât voturile primite de la un juriu de specialitate, cât şi cele din partea publicului. "Suntem primul festival care se ocupă cu filmele mai altfel, adică filmele care nu sunt main-stream şi probabil că, încă o vreme, vom rămâne şi singurii",  Codruţa Creţulescu- organizator.

Întreaga suflare din Biertan revine la viaţă, odată cu Festivalul Filmelor Horror, în frunte cu proprietarii de pensiuni şi comercianţii de suveniruri din zonă, care au un profit cu aproape 30% mai mare faţă de o perioadă obişnuită. "A fost un grad de ocupare mai bun. Pot să zic că aproximativ 80 %, la începutul festivalului, avem grad de ocupare 100%. Pe week-end toate camerele sunt date", Mihai Crăciun - administrator pensiune.

Festivalul de Film Horror şi Fantastic "Luna Plină" este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc ;i prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri