SIBIU. Maşinile de epocă, vedete

Data publicării:
MASINI SB

Aproape 100 de mașini de epocă au fost vedetele acestui week-end la Păltiniș. Staţiunea situată la o altitudine de 1440 de metri a fost locul de întâlnire din care vechile maşinării au pornit, pe serpentine, către Sibiu. Ca de fiecare dată la astfel de evenimente, broscuţele au atras cele mai multe priviri.

"Față de ce se face acum, cred sunt mult mai drăguțe, ca și linie de design. Nu vorbim de putere sau altceva", spune un proprietare.

"Am cumpărat-o în 2007 și de atunci tot lucrez la ea, cred că niciodată n-o să fie terminată definitiv", spune alt proprietar.

La paradă a participat şi un Cadillac al cărui prorpietar spune că şi-a dorit acest model încă de dinainte de a avea vârsta legală pentru permisul auto: "Am visat din timpul liceului la această mașină. Și acum am posterul mașinii pe dulap".

Pentru a atrage mai mulţi participanţi, organizatorii evenimentul au acceptat şi participarea unor vehicule din clasa "junior".

"Acceptăm și youngtimere, 25 de ani vechime. Conform regulilor Retromobilului, trebuie să fie de 30 de ani vechime ca să fie considerată mașină istorică. Dar noi am zis că acceptăm și youngtimerele, pentru a încuraja proprietarii să meargă mai departe cu această pasiune", spune Ligia Anton, organizator.

În prezent, în organizaţia naţională Retromobil Club sunt peste 600 de români care au mașini în perfectă stare de funcţionare, atestate ca vehicule istorice.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri