SIBIU. Militari români, răniţi într-un exerciţiu

Data publicării:
EXPLOZIE CARTISOARA

"Unul dintre pacienţi a fost găsit în comă profundă, inconştient, instabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator", dr. Mirela Bădescu, medic SMURD Sibiu. 

Este vorba despre un militar în vârstă de 39 de ani, grav rănit la cap şi la piept. El a fost preluat de un elicopter SMURD şi dus la un spital din Târgu Mureş. Cel de-al doilea rănit a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, cu traumatism cranio-cerebral.

Potrivit martorilor, cei doi militari au fost răniţi în timpul unei aplicaţii militare care a avut loc odată cu lăsarea serii pe poligonul din dreptul localităţii Cârţişoara, la aproximativ 50 de kilometri de Sibiu.

Colegii militarilor răniţi se feresc să dea amănunte despre cele întâmplate.

Zona poligonului din Cârţişoara a fost izolată, iar poliţiştii militari au început cercetările în acest caz. Ei trebuie să stabilească exact ce făceau militarii acolo, de la ce unitate provin, în ce împrejurări s-a petrecut incidentul şi cine se face răspunzător de cele întâmplate.

Surse din interiorul anchetei susţin că militarii ar fi fost loviţi de bucăţi metalice provenite dintr-un proiectil explodat foarte aproape de ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri