SIBIU. Muncitori intoxicaţi cu o substanţă necunoscută

Data publicării:
INTOXICATI SB

Fabrica din Sibiu, care aparține unui grup german, produce componente auto, inclusiv chei pentru mașini. Pentru realizarea acestora se folosesc utilaje automate de mari dimensiuni, iar unul dintre acestea s-a stricat. După câteva minute, muncitorii au început să ameţească.

Conducerea fabricii a sunat la 112.

Poziţia fabricii de componente auto: 
"În jurul orei 8:30, personalul de specialitate din cadrul societății noastre a constatat o defecțiune la una dintre mașinile de injecție. În urma acestei defecțiuni tehnice, material plastic topit a intrat în contact cu cilindrul încălzit, iar din cauza noxelor eliberate în mediul de lucru 22 de persoane au fost consultate de către echipajele medicale",se spune într-un comuncat al administraţiei", Sursa: comunicat de presă.

"11 au fost transportați la UPU, cu șase autospeciale SMURD și 5 ambulanțe SAJ. Au fost evacuate persoanele din zona de producție", lt. Laurenţiu Anastasiu, purtător de cuvânt ISU Sibiu. 

"Femeile prezintă iritații ale căilor respiratorii superioare, cefalee și stări de greață", Decebal Todăriţă purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu. 

În urma incidentului, prefectul Sibiului a convocat comitetul pentru situații de urgență iar Inspectoratul Teritorial de Muncă va ancheta accidentului colectiv de muncă.

"Măsurile pe care noi le-am luat au fost, în primul rând, de a verifica modul în care s-a făcut evacuarea imediată a personalului. De asemenea, degajarea noxelor din mediul de muncă", Remus Furtună inspector șef-adjunct ITM Sibiu.

Autoritățile au dispus sistarea producției până când măsurătorile vor arăta că noxele sunt la un nivel considerat normal. Deocamdată specialiştii nu au stabilit substanța cu care s-au intoxicat muncitorii.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri