SIBIU. Nu vor sistem de apă şi canalizare

Data publicării:
APA RASINARI VO

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că, spun ei, pâraiele care traversează localitatea ar fi suficiente cât să le asigure necesarul de apă, ca şi până acum. În plus, localnicii plătesc doar 24 de lei pe an pentru apa pe care o consumă, iar o reţea nouă de apă curentă ar însemna sume mai mari pe facturile lunare.

Reprezentanţii Primăriei Răşinari sunt, totuşi, de altă părere. Susţin varianta legării la apă dintr-o sursă aflată în comuna Sadu, mai ales pentru că, vara, când debitele pâraielor scad, nu mai este apă suficientă pentru toată lumea. În plus, colectarea apei din aceste pâraie într-o staţie de tratare ar presuspune costuri uriaşe. 

"În momentul în care această staţie va fi pusă în funcţiune şi reţeaua va fi construită, vom avea apă potabilă. În acest moment, apa pe care noi o distribuim în sat este doar apă filtrată, iar în momentul în care sunt ploi sau alte lucrări la munte, apa vine cu destul de mult mâl. Principalul motiv pentru care sunt aceste nemulţumiri va fi diferenţa de preţ în momentul în care vom avea apa potabilă, faţă de ceea ce este acum", a spus Bogdan Bucur - primarul comunei Răşinari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri