SIBIU. Oraş doar cu numele

Data publicării:
ORAS SAT

Miercurea Sibiului are un bloc. Este singura imagine care aduce vag aminte de ideea de oraş. Însă oamenii care trăiesc în imobil nu au apă curentă şi canalizare, aşa că tot în curte merg la toaletă, iar apa o iau din fântână.

Pe 21 mai se împlinesc 10 ani de când edilul de atunci a hotărât că nu mai vrea să fie primar de comună, ci de oraş. Aşa că a făcut cerere la Prefectură ca localitatea păstorită de el să treacă la rangul următor. Cererea a ajuns până la Guvern care a dat o hotărâre prin care solicitarea a fost aprobată.

Traiul oamenilor însă, este ca la ţară dar taxele sunt ca la oraş. De exemplu, Maria Bebeşelea a plătit în 2014 un impozit pe casă şi teren de peste 500 de lei. "Nu mă simt ca la oraş, condiţiile sunt ca la sat", spune Maria Bebeşelea.

Oamenii spun că impozitele s-au dublat de-a lungul vremii, însă condiţiile în care trăiesc sunt aceleaşi ca odinioară.

"Impozitele foarte mari, veniturile nu-s în regulă. Apă avem de la fântână şi când vine de sus. Deci nu este apă, nu este canalizare, nu este gaz, nu este nimic. Ce fel de oraș este ăsta?", spune o localnică revoltată.

Administraţia locală recunoaşte că decizia de a declara comuna oraş nu a fost cea mai bună.

"Fiind oraș, am pierdut câteva finanțări. De fapt, pe toate până acum", spune Ioan Troancă - primarul oraşului Miercurea Sibiului 

Miercurea Sibiului are 4.000 de locuitori, număr în care sunt incluşi şi localniciii din cele două sate aparţinătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri