Sari la conținut

SIBIU. Primirea oficială, la 10 ore după aterizarea avionului

Man-Hee Lee a sosit la Sibiu cu o aeronavă după miezul nopţii. Rromii, care l-au invitat la congresul internaţional de la Sibiu, l-au primit, însă, oficial, abia în această dimineaţă. Oaspetele coreean a fost luat de la hotel cu o limuzină şi adus înapoi pe aeroport.

Man-Hee Lee este preşedintele Organizaţiei pentru Pace din Cooreea de Sud şi a mai fost în România în urmă cu un an, când a avut întâlniri cu foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. De această dată, a fost invitat la Congresul Uniunii Internaţionale a Rromilor de la Sibiu. Oficialul coreean a intrat în jocul reprezentanţilor rromi şi a participat la ceremonia de bun-venit organizată a doua zi.

"Am venit ieri în România şi motivul pentru care sunt din nou aici este că sunt un activist al păcii în ţara mea şi avem un parteneriat de pace cu regele rromilor ", spune Man-Hee Lee, ambasador al păcii Coreea de Sud.

Invitaţia la Sibiu a fost lansată de către actualul preşedinte interimar al Uniunii Internaţionale a Rromilor.

"Noi am propus ca ei să facă lobby, organizaţia din Coreea, pentru ca rromii să primească dreptul de a se numi naţiune.  Am vrut să facem un protocol de înaltă clasă, pentru că vrem să arătăm cât de mult ne punem noi bazele în această vizită pe care au făcut-o ei aici. Aseară a fost foarte târziu şi domnul ambasador a zburat 16 ore şi nu mai putea să reziste să dea interviuri. Şi n-am vrut să ratăm intrarea, l-am preluat, l-am dus la hotel, a dormit şi astăzi am putut să-l aducem înapoi", a spus Dorin Cioabă - preşedinte interimar IRU.

La Sibiu sunt prezenţi reprezentanţi ai rromilor din 27 de ţări, care îşi vor alege miercuri un preşedinte. Interimatul organizaţiei, după moartea lui Florin Cioabă, a fost asigurat de fiul acestuia, Dorin Cioabă.

Pe aceeași temă